Orteze pentru luxatii de sold congenitale la copii

Tratamentul piciorului strâmb varus equin prin metoda Ponseti

Metoda Ponseti a fost descrisă în 1950 de către Dr. Ignacio Ponseti, Profesor Emerit la Universitatea Iowa, SUA. De-a lungul timpului s-a dovedit ca fiind singura metodă cu o rată de succes de peste 95% atunci este corect efectuată de către un specialist în domeniu. În prezent, metoda Ponnseti s-a impus în întreaga lume ca fiind tratamentul cel mai eficient şi puţin costisitor al piciorului strâmb varus equin. Tratamentul clasic, cel chirurgical, supunea copilul unor multiple intervenţii, pentru a obţine un aspect cât mai apropiat de normal. Din nefericire, aceste picioare tratate chirurgical ajungeau rigide, dureroase şi lipsite de forţă musculară la maturitate.

Piciorului strâmb varus equin este cea mai frecventă anomalie de dezvoltare a piciorului, copilul născându-se cu piciorul adus în interior. Tratamentul trebuie  început la 3-6 săptămâni de la naştere. Copiii trataţi prin metoda Ponseti vor avea un picior puternic, flexibil şi nedureros, corecţia obţinută menţinându-se pe tot parcursul vieţii. Netratat, piciorul strâmb varus equin produce o infirmitate majoră, mersul devenind extrem de dificil sau chiar imposibil.

Orteza Ponseti este cea mai moderna solutie in acest moment pentru tratarea acestei boli (varus equin) . Orteza Ponseti este compusa din ghete si o bara de abductie.
- Ghetele au un sistem de inchidere cu catarame.
- Bara de abductie este reglabilă ca deschidere, pe care este montat sistemul de prindere a ghetuţelor. Sistemul de prindere al ghetuţelor are posibilitatea de reglaj a rotaţiei externe a membrelor inferioare.

Indicaţii:
-picior strâmb congenital;
-metatarsus adductus;
-torsiuni tibiale;
-coxa anteversă.
Call Now Button