Proteze membrul inferior

Protezele ortopedice sunt dispozitive medicale ce permit înlocuirea unui membru, ce redau mobilitatea membrului și un aspect natural al acestuia, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Astfel, scopul protezelor de membru inferior este să înlocuiască unul sau ambele membre, indiferent de cauza amputației, care poate fi traumatică sau patologică.
● Una dintre cele mai importante funcții ale piciorului este sprijinirea, fără de care omul nu își poate menține echilibrul corpului.

Proteze partiale de picior

Aceasta este indicată în cazul amputațiilor tip Lisefranc, Chopart, PIROGOFF.
1. Proteze partiale de picior Lisefranc indicata paientilor cu amputatie partiala tip Lisefranc inter-tarso- metatarsiana.
2. Proteze partiale de picior Chopart indicata paientilor cu amputatie partiala tip Chopart cu control in miscarea articulatiei glezne.
3. Proteze partiale de picior Pirogoff indicata paientilor cu amputatie partiala tip Pirogoff cu control in miscarea articulatiei glezne.

Proteza de gamba

În cazul amputației de gambă, nivelul amputației se află sub genunchi. Bontul gambei se va introduce într-o proteză realizată la interior din silicon sau pedilen. Apoi aceste proteze sunt fixate de un picior activ, spre exemplu piciorul de carbon.

Proteza de coapsa

În cazul amputației de coapsă, suportul este realizat de un tub fixat la manșonul de bont. Esteticul este asigurat de o îmbrăcăminte din material suplu ce reproduce morfologia membrului. De asemenea, suportul și esteticul sunt asigurate de elementele constitutive ale protezei. Elementele constitutive ale protezei femurale sunt: manșonul de bont, legătura între manșon și bont, genunchi protetic, segmentul jambier, piciorul protetic și eventual mijloacele de susținere.
Call Now Button